AkelPad Forum Index AkelPad
Support forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

AkelPad 4.0.0 Final Released
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    AkelPad Forum Index -> Discussion (English)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Instructor
Site Admin


Joined: 06 Jul 2006
Posts: 5523

PostPosted: Sun Aug 03, 2008 6:14 pm    Post subject: AkelPad 4.0.0 Final Released Reply with quote

Changed: backward compatibility with RichEdit is improved.
Changed: optimized drawing of long lines.

Added: fast access to the text at file opening (updating edit window at loading minimally necessary number of lines).
Added: URL now clickable.
Added: text Drag'n'Drop between tab buttons (MDI).
Added: version information in EXE.
Added: Ctrl+Enter combination - new line with keeping left spaces.
Added: Tatar language module (Rustem Gimran).
Added: Slovak language module (pvagner).

Fixed: column Undo/Redo.
Fixed: text Drag'n'Drop between several AkelEdit windows.
Fixed: text Drag'n'Drop ignored AECO_READONLY flag.
Fixed: combinations didn't working in dialog: Ctrl+Insert, Shift+Insert, Shift+Delete.
Fixed: incorrect selection length shown in status bar after new line format change.


<<Download>>


Last edited by Instructor on Sun Aug 10, 2008 8:29 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sam_Zen



Joined: 09 Apr 2008
Posts: 41
Location: NL

PostPosted: Tue Aug 05, 2008 2:46 am    Post subject: Reply with quote

Thanks. Nice work
EDIT: well, almost.
After installing 4.0.0 I lost my toolbar.
Back to top
View user's profile Send private message
Instructor
Site Admin


Joined: 06 Jul 2006
Posts: 5523

PostPosted: Tue Aug 05, 2008 4:13 am    Post subject: Reply with quote

Sam_Zen
Update your plugins.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sam_Zen



Joined: 09 Apr 2008
Posts: 41
Location: NL

PostPosted: Tue Aug 05, 2008 6:55 am    Post subject: Reply with quote

Cool. That does the job.
Back to top
View user's profile Send private message
matera



Joined: 07 Aug 2008
Posts: 8

PostPosted: Thu Aug 07, 2008 3:19 am    Post subject: Reply with quote

Ha, I did that once.

It's getting better all the time. Smile
Back to top
View user's profile Send private message
pvagner



Joined: 27 Jul 2008
Posts: 57
Location: slovakia

PostPosted: Fri Aug 08, 2008 6:49 am    Post subject: Reply with quote

Hello guys,
There is a thing I have been wondering for quite some time but there were other more important things for me so I have put this question aside.
One of the new exciting features is ability to do column selection. Is it somehow possible to select a particular column or a number of columns using keyboard or does column selection only work when text is selected by hovering the mouse?
How does this all work please?
Back to top
View user's profile Send private message
Instructor
Site Admin


Joined: 06 Jul 2006
Posts: 5523

PostPosted: Fri Aug 08, 2008 7:21 am    Post subject: Reply with quote

pvagner
Pressing Alt key you can select text column via mouse or keyboard. For example Shift+Alt+Right selects next symbol in column selection mode, Shift+Alt+Down selects next line, Shift+Alt+Control+Right selects next word...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sam_Zen



Joined: 09 Apr 2008
Posts: 41
Location: NL

PostPosted: Sun Aug 10, 2008 2:11 am    Post subject: Reply with quote

2 Matera, are you also on the IVF ? If so, welcome aboard.
Back to top
View user's profile Send private message
Sam_Zen



Joined: 09 Apr 2008
Posts: 41
Location: NL

PostPosted: Sun Aug 10, 2008 2:44 am    Post subject: too much highlite Reply with quote

Running HighLite main plugin. Plus 4.0.0
Unfortunately it's so far a random behaviour, sometimes yes, sometimes no. So I can't reproduce it.
But I noticed that suddenly single strings like "link" in a plain text could get highlighted, with an underscore to become a link.

I enabled this plugin also for editing HTML files. This shows a second unpredictable behaviour :
Often, if I pasted some text somewhere, the screen was refreshed with the current cursor-position shifted at/as the top-line of the new screen.
Quite annoying as a survey, I must say.
Back to top
View user's profile Send private message
Instructor
Site Admin


Joined: 06 Jul 2006
Posts: 5523

PostPosted: Sun Aug 10, 2008 7:03 am    Post subject: Re: too much highlite Reply with quote

Sam_Zen wrote:
But I noticed that suddenly single strings like "link" in a plain text could get highlighted, with an underscore to become a link.
If you turn on URL detection (Options->Settings...->Advanced (2)->HyperLinks), then URLs are highlighted as you say.
Quote:
Often, if I pasted some text somewhere, the screen was refreshed with the current cursor-position shifted at/as the top-line of the new screen.
I don't understand, can you produce some example.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sam_Zen



Joined: 09 Apr 2008
Posts: 41
Location: NL

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 1:33 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
If you turn on URL detection (Options->Settings...->Advanced (2)->HyperLinks), then URLs are highlighted as you say.

Of course I had enabled this. As mentioned, this happened in plain ascii-text, without any tags.
Quote:
can you produce some example

Not on the spot, I'm afraid. Soon I will be editing a HTML-file, and if it happens again, I will report it.
Back to top
View user's profile Send private message
Instructor
Site Admin


Joined: 06 Jul 2006
Posts: 5523

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 2:21 am    Post subject: Reply with quote

Sam_Zen wrote:
Of course I had enabled this. As mentioned, this happened in plain ascii-text, without any tags.
Right. URLs are detected in any text.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
matera



Joined: 07 Aug 2008
Posts: 8

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 11:58 pm    Post subject: Reply with quote

Sam_Zen -- Yes, it's the same me Smile

I am a rabid AkelPad fan.
Back to top
View user's profile Send private message
Sam_Zen



Joined: 09 Apr 2008
Posts: 41
Location: NL

PostPosted: Tue Aug 12, 2008 3:26 am    Post subject: Reply with quote

Correct. I better make a distinction between using *.txt and *.html files in my descriptions.
I'm using 4.0.1 now, but behaviour is still sometimes odd, although not always reproducable.
After selecting some string in the middle of some page and pasting it into another file, when returning, the selected field suddenly was at the top of the shown page. So I think it has something to do with refreshing the files in different tabs of AP.
But I also think it's a bit off-topic, because it's not about highlite, but about a cursor-position.
Back to top
View user's profile Send private message
Sam_Zen



Joined: 09 Apr 2008
Posts: 41
Location: NL

PostPosted: Tue Aug 12, 2008 3:36 am    Post subject: Reply with quote

Great. This confirms that we share common ideas about how an app should be.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AkelPad Forum Index -> Discussion (English) All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


SourceForge.net Logo Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group